+421 944 078 245
v prac. dňoch 9:00 - 17:00

Športy, o ktorých ste netušili

Do našej ponuky zážitkov by sme mohli uviesť Wife carrying, konkrétne by sa nachádzal v kategórie – pre milovaného manžela, v ženskom preklade rozumej – manželku neradno naštvať. Zážitkom pre muža bude prejsť 235 metrovú trasu s prekážkami, samozrejme, s manželkou na chrbte. A keďže sme tak milujúce a úžasné, odmenou mu bude...

V priebehu 1200 ročnej histórie a vývoja  prerástli Olympijské hry rámec vtedajšieho sveta a dnes patria všetkým rovnako. Žiaľ, nie všetci môžeme žať slávu a úspechy olympionika, keď pojem kalokagatia si vykladáme rozlične – napr. keď telo je dosýta najedené a duša spočinie na gauči, dokonalý harmonický súlad, alebo ako to tí Gréci mysleli?.

Harma tetrippon alebo štvorzáprah koní všetci poznáme z tradičných vyobrazení ako hlavnú atrakciu Olympijských hier, ak by vám napadlo túto disciplínu vyskúšať, pozor na ľavotočivé zákruty! Majitelia koní a vozov posielali za seba súťažiť svojich sluhov, myslíme, že dôvod nám je jasný, samozrejme, pocta v prípade víťazstva patrila majiteľovi. Ale poďme sa pozrieť na niečo realistickejšie. Tradičné športy poznáme aj my nešportovci, no čo je vo svete športu nové, nezvyčajné, zábavné, a čo by stálo za vyskúšanie?

Keď už sme začali Olympijskými hrami, síce sú o dosť staršie ako naša notoricky známa a milovaná Lada 1200, aj tu prebiehajú zmeny a inovácie, v snahe priblížiť sa mladým ľudom a ich záujmom.

Zdá sa vám skateboarding ako šport ulice? Tak to vás prekvapíme na OH zažíva svoj debut. Rovnako toto vrcholové športové podujatie oživí surfovanie, ktoré bude prebiehať na oceáne a vídať budeme aj karate.

Športy a disciplíny, ktoré sa nedostali na Olympijské hry určite nezaostávajú za ostatnými kreativitou, jedinečnosťou a zábavou. Sami sme o niektorých ani netušili.

Napr. taký metlobal, síce všetkým nám je veľmi dobre známy, no vedeli ste že existuje medzinárodná asociácia, ktorá zahŕňa stovky tímov súťažiacich v metlobale? Pravidlá sú dokonca rovnaké ako „medzi skutočnými čarodejníkmi“, akurát, že na metle len tak ľahko nevzlietnete,  kto by to bol povedal.

Čo nás zodvihlo zo stoličky je extrémne žehlenie, áno, je to názov športu, kedy si vezmete svoju žehliacu dosku, musíte sa dostať na isté miesto, ktoré je dostatočne vzdialené a nebezpečné, a čo potom? Jednoducho si tam vyžehlíte svoje prádlo :D No nevieme, pre niektorých z nás je už aj klasické žehlenie extrémnou výzvou.

Minimálne za pozretie stojí Gurning, kde jednoducho ide o to, kto spraví najlepšiu, najnechutenejšiu, hocijakú naj... grimasu.

Do našej ponuky zážitkov by sme mohli uviesť Wife carrying, konkrétne by sa nachádzal v kategórii – pre milovaného manžela, v ženskom preklade rozumej – manželku neradno naštvať. Zážitkom pre muža bude prejsť 235 metrovú trasu s prekážkami, samozrejme, s manželkou na chrbte. A keďže sme tak milujúce a úžasné, odmenou mu bude dobre vychladené pivko, presne toľko piva, koľko váži jeho manželka. Tento šport vznikol vo Fínsku. Ktovie akú stratégiu by muži zvolili, keby vedeli o pravidlách tohto športu. Či by svoju milovanú brávali na výdatné večere kvôli množstvu výhry alebo do fitka kvôli ľahšiemu „nákladu“.

Mnoho z týchto športov je aj pre nás novinkou, budeme sa snažiť rozšíriť našu ponuku. Ak máte nejaké nápady, požiadavky, neváhajte nám o nich napísať, urobíme všetko čo je v našich silách, aby sme vaše očakávania naplnili. Zatiaľ vám vieme určite zabezpečiť aspoň tieto športové disciplíny, a to zoskoky z výšok, rôzne bláznivé športy na vode, návštevu jaskyne iba pre odvážnych, mushing a ďaľšie.

 

Váš tím Adina

 

article-left-image
article-right-image
Jednotka na trhu
v predaji zážitkov
Jednoduchý online predaj
Vernostný klub Adina
pre každého člena
17
Rokov na trhu